Školní Zájezdy

Cestovatelský žurnál. Navnadí. Pohladí. Inspiruje

Jak z dětí vykřesat nadšené cestovatele, co kde ochutnat, jak předcházet krizovým situacím. 
Proč připravit telefon na cestování. 
Cestovatelské přešlapy a trapasy, kulinářské speciality zahraničí i návody, jak připravit školní výlet, na který budete roky vzpomínat

  

Svět je vaší učebnou

Program zájezdu

Pro tento zájezd nemáme momentálně vypsaný termín. 

Všechny zájezdy ogranizujeme v libovolném termínu pro skupiny, které zaplní celý autobus. 

Oblíbený zájezd s naší skvělou Zdeňkou Jankovou. :-)

1. den

odjezd ve 4.00 hodin z Brna, přejezd přes SRN

ubytování ve Francii

2. den 

Po snídani se vydáme do Pérouges, městečka sevřeného středověkými hradbami, protkaného úzkými uličkami se starobylými hrázděnými domy, které se stalo mnohokrát  kulisou historických filmů, jako byli například Tři mušketýři.

Odpoledne se přesuneme  do Hauterives s raritní stavbou jediného „architekta“ a stavitele - pošťáka Chévala. Budeme obdivovat jeho Palais Idéal, stavbu, které věnoval 33 let svého života a ve které spojil prvky křesťanských, hinduistických, egyptských a buddhistických chrámů a různých rostlinných motivů.

V závěru dne se projedeme mezi levandulovými poli kolem městečka Grignan, kterému dominuje hrad patřící kdysi dceři Madame de Sévigné, která zde také pobývala. Na několika místech zastavíme a vystoupíme z autobusu, abychom mohli pořídit ty nejlepší  fotografie.

Ubytování.

3. den

Tento den věnujeme návštěvě největšího přírodního skvostu této oblasti – kaňonu Ardèche, který patří mezi nejkrásnější v Evropě. Jeho nejznámější částí je skalní most Pont d´Arc, tvořený přírodním obloukem 60 metrů širokým a 54 metrů vysokým.

V odpoledních hodinách zaměníme přírodu za historii – navštívíme římské divadlo ve městě Orange /UNESCO/, které patří k nejlépe zachovalým římským divadlům v celé Evropě. Jako jediné má zachovalou stěnu za scénou, ozdobenou  sochou císaře Augusta. Je zde skvělá akustika, a proto se zde dodnes konají koncerty a opery.

Ubytování, následující 4 noci na stejném místě

4. den

Tento den zasvětíme poznávání francouzského Katalánska. Po snídani se vydáme k pevnosti Salses,střežící v minulosti zde probíhající hranici mezi Španělskem a Francií, kterou nechal postavit Ferdinand Aragonský.

Odtud povedou naše kroky do nejjižnějšího většího města Francie -  Perpignanu, kdysi hlavního města mallorských králů, kde navštívíme královský palác.

A pak se vyhoupneme alespoň kousíček do hraničních Pyrenejí, kde navštívíme klášter Arles sur Tech, v jehož kostele se nachází zázračný sarkofág, který se opakovaně záhadně plní vodou, která prý má léčivé schopnosti.

Posledním bodem programu tohoto dne bude návštěva některého z přímořských letovisek na Côte Vermeille – Rumělkovém pobřeží.

5. den

Tentokrát vystoupáme od pobřeží Středozemního moře do Francouzského středohoří.

První zastávkou bude opevněné kamenné městečko Couvertoirade – bývalá templářská komenda.

Pak se dopravíme do oblasti náhorních plošin Causses. Dvě z těchto plošin spojuje nejvyšší most v Evropě a druhý nejvyšší na světě – Viaduc de Millau /343 m/ Po tomto mostě projedeme a při zpáteční cestě budeme projíždět pod ním, takže toto unikátní dílo uvidíme z různých pohledů.

Most Millau   nás zavede do oblasti  náhorních plošin Causses de Sévérac, jimž dominuje hrad Sévérac-le-Château, který navštívíme.

6. den

Tento den se vypravíme do země katarů. Navštívíme dvě města spojená s albigenskými, jak byli také členové tohoto hnutí nazýváni.

První z nich je Narbonne, město známé svou obrovskou, ale dodnes nedostavěnou katedrálou, jejíž monumentalita je nejlépe patrná zdálky. Obdivovat můžeme rovněž pozůstatky římské silnice Via Domitia, neboť Narbonne bylo hlavním městem římské provincie Gallia Narbonensis.

Druhé katarské město Carcassonne/UNESCO/ patří k nejzachovalejším středověkým pevnostním městům v celé Evropě. Se svými mohutnými hradbami, věžemi a příkopy se před vámi zjeví jako město z pohádky. Projdeme dvojitým prstencem hradeb i spletí kamenných uliček až do samotného jádra k hradu Château Comtal.

Cestou zpět budeme moci obdivovat památku UNESCO  - Canal du Midi,   více než 300 let staré technické vodní dílo spojující Atlantik se Středozemním mořem.

7. den

Po snídani se přesuneme do oblasti delty řeky Rhôny zvané Camargue. Zde navštívíme městečko Saintes Maries de la Mer, jehož jméno vychází z legendy o třech biblických Mariích, které sem připluly na loďce ze Svaté země se svou černou služkou Sárou, patronkou všech Romů. Proto se zde v květnu odehrává největší cikánská pouť v Evropě.

Lodí vyplouvající z místního přístavu se dostaneme do ústí Malé Rhôny, kde budeme  v Regionálním přírodním parku Camargue obdivovat camargueské bílé koně, černé býky, růžové plameňáky a spoustu jiných druhů ptactva, neboť Camargue patří k největším hnízdištím v Evropě.

Zbytek dne do odjezdu budeme moci věnovat koupání nebo posezení v některé z mnoha hospůdek, které nabízejí různé ryby a plody moře.

Odjezd ve večerních hodinách.

DŮLEŽITÉ: CK si vyhrazuje právo na změnu programu posledního dne. Pokud bude deštivé počasí, bude poslední den zasvěcen Avignonu. Důvod je čistě praktický. Jelikož autobus musí poslední den dělat devítku (tzn. devět hodin stát bez hnutí před zpátečním přejezdem), městečko Saintes Maries je zcela nevhodné pro tak dlouhý čas, Avignon nabízí více zábavy a vyžití v případě nepřízně počasí.

8. den 

Příjezd do Brna v odpoledních hodinách.

Ubytování

Zajištěno v hotelech typu Ibis - modrý/červený, vlastní toalety.

Výběr místa v autobuse.

Není možné uspokojit požadavky všech klientů na sezení v autobuse. Proto jsme i my, jako jiné CK, byli nuceni zavést poplatek za výběr místa. Máte možnost si místa vybrat za poplatek 300 Kč na osobu pobyt. Je na Vás, zda si místa vyberete nebo necháte umístění na nás.

Pošleme Vám zasedací pořádek s aktuálními volnými místy a je na Vás zda budete chtít vybrané místo uhradit, či nikoliv.

Můžeme Vás ubezpečit, že autobusy jsou moderní a všechna místa jsou komfortní a pohodlná. Nikde není místa více na nohy, jak se klienti mylně domnívají. Naopak v předních řadách je místa méně. 

Pokud se hlásíte spolu, vždy budete sedět společně. Sedadlo na pětce uprostřed neobsazujeme. Zůstává volné. 

Kam pojedeme?

Doplňující Informace

Snidane

Vicedenni

Autobus

Hotel

Cena

Cena zahrnuje:

  • Doprava
  • Ubytování
  • Průvodce
  • Cestovní pojištění
  • Snídaně
  • Mapa
  • 6 x nocleh

Cena nezahrnuje:

  • Plavba lodí
  • Vstupné

Cestovní Pojištění

Cestovní pojištění sjednáváme u pojišťovny UNION na základě seznamu jmen s daty narození.

Pojišění COVID je dnes možné sjednat, jako každé jiné cestovní pojištění, u všech pojišťoven. 

Dokumenty cestovní pojištění

Kontaktujte nás

Vypňte Vaše jméno.
Vyplňte Vaši emailovou adresu.
Neplatný vstup
Neplatný vstup
Vypňte Vaši adresu.
Neplatný vstup
Neplatný vstup
Zaškrtněte pole nejsem robot na konci formuláře. Děkujeme.

Nevíte si rady? Volejte kdykoliv.

+420 777 197 768

+420 770 655 035

Jak uhradit zájezd

hotově nebo na poště

Bankovním převodem

Jak objednat

Rezervačním formulářem

Emailem: info@ck-zajezd.cz

Náš příběh

Počínaje au-pair v Anglii přes cestování Amerikou při vysokoškolských studiích až po křižování Evropy s našimi syny. Její historii, kulturu, přírodu, zvyky i gastronomii máme s manželem nejraději. Proto cestujeme křížem krážem Evropou. A odhalujeme dětem a studentům tajemství a místa, kde jsme téměř prošoupali podrážky. S kolegy průvodci naladěnými na podobnou notu. V pohodlí a bezpečí dnešní doby.

Kontakt

+420 777 197 768

info@ck-zajezd.cz

Kudyznudy.cz - tipy na výlet

Cestovatelský žurnál. Pohladí. Navnadí. Inspiruje.

Sledujte nás na sociálních sítích: